Category Archives: Nieuws & actueel

2 en 3 maart de jaarlijkse oldtimer bromfietsshow

2 en 3 maart organiseerde E.L.V.I.S. weer de jaarlijkse bromfietsshow, deze werd voor de tweede keer gehouden in café De Vriendschap, Wadway 22, te Spanbroek. In 2013 heeft de vereniging hier al eens een show gehouden welke toen erg gezellig … Continue reading

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor 2 en 3 maart de jaarlijkse oldtimer bromfietsshow

Extra najaarsrit 10 oktober

Aangemoedigd door het (te verwachten) mooie weer en de goede vooruitzichten hebben Fred en Harry een rit uitgezet. Verzamelen vanaf 10 uur en vertrek om 11 uur. Meer informatie zie de verzonden mail.

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Extra najaarsrit 10 oktober

Avondrit 7 augustus

Dinsdagavond is er een avondrit, georganiseerd door Fred en Jan. Verzamelen vanaf 18:30 uur en vertrek om 19:00 uur bij Café De Buizerd in Noord-Scharwoude. Zorg dat je verlichting in orde is. We zijn weer terug omstreeks 21:30 uur.

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Avondrit 7 augustus

Oldtimer bromfietsshow 17 en 18 februari te Akersloot

Op zaterdag 17 en zondag 18 februari organiseerde E.L.V.I.S. weer de jaarlijkse oldtimer bromfietsshow. Voor de 2e keer werd hiervoor café De Vriendschap, Kerklaan 18, te Akersloot aangedaan. Bromfietsen uit vervlogen tijden in allerlei staat verkerend, van origineel tot in nieuwstaat gerestaureerd waren te bewonderen. Van echte “rijwielen met hulpmotor” uit de jaren 40 / 50 tot de “buikschuivers” uit de jaren 60 / 70.

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Oldtimer bromfietsshow 17 en 18 februari te Akersloot

Oproep voor de bromfietsshow

Op 17 en 18 februari 2018 organiseert E.L.V.I.S. weer de jaarlijkse bromfietsshow. Deze keer in café De Vriendschap te Akersloot. Het betreft on- en gerestaureerde bromfietsen. Leden die hun bromfiets hier willen showen kunnen dat opgeven bij het bestuur. Op … Continue reading

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Oproep voor de bromfietsshow

25 jarig jubileum een geslaagd weekend!

De vereniging heeft het 25 jarig jubileum gevierd op 9 en 10 september. Zaterdag 9 september hebben we een mooie rit gemaakt en daarbij een bezoek gebracht aan het museum van de 20e eeuw in Hoorn. Het weer was bij … Continue reading

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor 25 jarig jubileum een geslaagd weekend!

Toertocht en feestmiddag t.g.v. 25 jarig jubileum.

25 jarig jubileum feestweekend. Ter gelegenheid van ons 25 jarig jubileum wordt het weekend van 9 en 10 september een toertocht en feestmiddag/ avond georganiseerd. Deelname is voor beide dagen kosteloos, wel is vooraf aanmelden verplicht! Zie ook het clubblad. … Continue reading

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Toertocht en feestmiddag t.g.v. 25 jarig jubileum.

25 jaar E.L.V.I.S.

1992   –    25 JAAR  bromfietsclub E.L.V.I.S.    –   2017

De vereniging is op 21 maart 1992 door een aantal vrienden opgericht als:  Eerste Liefhebbers Vereniging Italiaanse Sportbrommers, en bestaat dus 25 jaar! Vanaf de oprichting waren het uitsluitend de Italiaanse bromfiets-eigenaren die lid konden worden. De club viel ook niet Italiaanse bromfiets-eigenaren op. Om aansluiting te krijgen tot de club is de naam kort daarop gewijzigd in: Eerste Liefhebbers Vereniging Interessante Sportbrommers. 
Na 25 jaar zijn we een vereniging die nog steeds in een behoefte voorziet, ons ledental is de laatste jaren steeds gegroeid en bestaat inmiddels uit meer dan 200 leden.

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor 25 jaar E.L.V.I.S.

12 maart, kouwe klauwe tocht

De eerste rit van dit jaar is weer gereden, de jaarlijkse kouwe klauwe tocht. Een opkomst met 60 deelnemers en een temperatuur van ca. 6 – 8 graden. Kouwe klauwe kon je nog we krijgen maar dan zonder gebruik van handschoenen. Een rit die door het mooie West-Friese land ging met een afstand van 58 kilometer. Dorpen die we passeerden waren Heerhugowaard, Hensbroek, Ursem, Avenhorn Bobbeldijk, Wognum, Hoogwoud Oude Niedorp en weer terug naar Langedijk.  Onderweg hebben we  in Avenhorn een lunch gebruikt en bij terugkomst werd de dag afgesloten met snert!

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor 12 maart, kouwe klauwe tocht

Jubileum bromfietsshow 4 en 5 maart

Op 4 en 5 maart organiseerde de vereniging weer haar jaarlijkse bromfietsshow, deze keer werd tevens aandacht gegeven aan het 25- jarig bestaan van de club. De vereniging is opgericht op 22 maart 1992 door een stel vrienden die een gezamenlijke hobby hadden. Op de show waren posters te zien waarop de geschiedenis van de club in het kort werd weergegeven. Op andere posters waren foto’s en folders afgebeeld van documentatie van bromfietsen uit de jaren 60. Daarnaast waren er zo’n 65 bromfietsen uit de jaren 50 t/m 70 van de vorige eeuw, deze bromfietsen verkeerden allen in top conditie/ nieuw-staat. Het aanbod was gevarieerd en het arsenaal bestond uit o.a. Italiaanse, Duitse, Japanse, Belgisch en Nederlandse brommers van merken zoals Batavus, Benelli, Demm, DKW, Flandria, Magneet, Kreidler, Sparta, Union, Zündapp. De twee daagse show werd goed bezocht, zie ook de foto pagina.

Concordia 

oude winkel winkel bromfietsen

De show is gehouden in zaal Concordia, Dorpsstraat 578, 1723 HJ Noord-Scharwoude op;
Zaterdag vanaf 10:00 tot 21:00 uur en zondag vanaf 11:00 tot 17:00 uur.

Meer over Concordia facebook

Posted in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Jubileum bromfietsshow 4 en 5 maart