Verslag van een toertocht.

Zondag 1 september, een verslag van de toertocht naar het Rock ’n Roll festival in Akersloot.

Aan de achterkant van Hotel – Restaurant De Buizerd, in Noord-Scharwoude, stonden om 10.30 uur al zo’n 40 brommers geparkeerd. Aan de voorkant vormde zich een gezellige groep brommerliefhebbers die deze dag onder goede weersomstandigheden om 11.00 uur van start gingen. Voorzien van een bakkie koffie, een vaantje en twee consumptiemuntjes t.b.v. het Rock ‘n Roll festival, vertrokken we met 45 deelnemers. Langs het kanaal richting Waarland, zwaaiend en toeterend naar plezierjachten en mensen die langs de route wonen, kwamen we door dorpen als Oude Niedorp, Terdiek en Langereis. Daarna door Hoogwoud, Gouwe, waar we verzeild raakten in een wielerevenement. Geen nood, goed rechts houden hier. En dan door Sijbekarspel, Benningbroek, langs Wognum, over de A7 richting Nibbixwoud, via Blokker, de N506 overstekend waar we het eerste stoplicht op de route tegen kwamen. Door het prachtige Schellinkhout, rechtsaf langs het Markermeer naar de Hoornse Hop, alwaar op dat moment net een groot zeilschip voer waar we van dit mooie uitzicht konden genieten. Door de binnenstad van Hoorn naar De Roode Steen voor een lunch. Meteen al veel aanspraak en bewonderende blikken van dagjesmensen, die met hun mobieltjes foto’s van onze brommers maakten. Na een uurtje geluncht te hebben en de buiken weer vol, werden de brommers weer gestart en ging het zuidwaarts langs de IJsselmeerdijk, De Hulk, Scharwoude tot Schardam. Op dit deel werden we wat opgehouden omdat een van de brommers de brui er aan gaf. Zij besloten huiswaarts te gaan. Wij gingen verder, richting Oudendijk. Bruggentje over de Beemster-polder in en daarna langs de N243 tot Noordbeemster. Westbeemster door tot het tweede stoplicht in de route. Vandaar door De Rijp, aansluitend richting West-Grafdijk. Langs het Alkmaardermeer en dan de oversteek van de N244 naar het pontje naar Akersloot. Daar moesten we even wachten voordat we de pont op konden rijden. Tijd genoeg voor een praatje, gelijk werd het aantal personen met bromfiets geteld, want er moet wel betaald worden voor deze oversteek. De overtocht werd gesponsord door Henk Levering, waarvoor dank. We konden allemaal in één keer mee door wat op de pont in te schikken. Aan de overzijde richting Akersloot begon het te regenen. We reden snel naar het Wilhelminaplein waar (dit weekend voor het laatst georganiseerd door Henk Levering) voor Café-Restaurant De Vriendschap, het Rock ’n Roll feest werd gevierd. Onze brommers werden netjes naast elkaar op de standaard gezet. En meteen belangstelling van het aanwezige publiek. De regen stopte, de zon ging schijnen en het genieten kon beginnen. De consumptiemunten werden omgewisseld voor een drankje. De Rock ’n Roll klanken vanuit de feesttent waar uiteraard in Rock ‘n Roll outfit gedanst werd. Grote Amerikaanse auto’s zoevend door de straat, zien en gezien worden, dat is prachtig. Hopelijk komt er, met een nieuwe uitbater en organisator, in 2020 weer een rock ’n Roll weekend, komen we volgend jaar weer……

Organisatoren, bedankt voor de mooie rit en het Rock ’n Roll weekend.

Met vriendelijke groet,
John.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws - actueel. Bookmark de permalink.