Verslag van een toertocht.

Zondag 1 september, een verslag van de toertocht naar het Rock ’n Roll festival in Akersloot.

Aan de achterkant van Hotel – Restaurant De Buizerd, in Noord-Scharwoude, stonden om 10.30 uur al zo’n 40 brommers geparkeerd. Aan de voorkant vormde zich een gezellige groep brommerliefhebbers die deze dag onder goede weersomstandigheden om 11.00 uur van start gingen. Voorzien van een bakkie koffie, een vaantje en twee consumptiemuntjes t.b.v. het Rock ‘n Roll festival, vertrokken we met 45 deelnemers. Langs het kanaal richting Waarland, zwaaiend en toeterend naar plezierjachten en mensen die langs de route wonen, kwamen we door dorpen als Oude Niedorp, Terdiek en Langereis. Daarna door Hoogwoud, Gouwe, waar we verzeild raakten in een wielerevenement. Geen nood, goed rechts houden hier. En dan door Sijbekarspel, Benningbroek, langs Wognum, over de A7 richting Nibbixwoud, via Blokker, de N506 overstekend waar we het eerste stoplicht op de route tegen kwamen. Door het prachtige Schellinkhout, rechtsaf langs het Markermeer naar de Hoornse Hop, alwaar op dat moment net een groot zeilschip voer waar we van dit mooie uitzicht konden genieten. Door de binnenstad van Hoorn naar De Roode Steen voor een lunch. Meteen al veel aanspraak en bewonderende blikken van dagjesmensen, die met hun mobieltjes foto’s van onze brommers maakten. Na een uurtje geluncht te hebben en de buiken weer vol, werden de brommers weer gestart en ging het zuidwaarts langs de IJsselmeerdijk, De Hulk, Scharwoude tot Schardam. Op dit deel werden we wat opgehouden omdat een van de brommers de brui er aan gaf. Zij besloten huiswaarts te gaan. Wij gingen verder, richting Oudendijk. Bruggentje over de Beemster-polder in en daarna langs de N243 tot Noordbeemster. Westbeemster door tot het tweede stoplicht in de route. Vandaar door De Rijp, aansluitend richting West-Grafdijk. Langs het Alkmaardermeer en dan de oversteek van de N244 naar het pontje naar Akersloot. Daar moesten we even wachten voordat we de pont op konden rijden. Tijd genoeg voor een praatje, gelijk werd het aantal personen met bromfiets geteld, want er moet wel betaald worden voor deze oversteek. De overtocht werd gesponsord door Henk Levering, waarvoor dank. We konden allemaal in één keer mee door wat op de pont in te schikken. Aan de overzijde richting Akersloot begon het te regenen. We reden snel naar het Wilhelminaplein waar (dit weekend voor het laatst georganiseerd door Henk Levering) voor Café-Restaurant De Vriendschap, het Rock ’n Roll feest werd gevierd. Onze brommers werden netjes naast elkaar op de standaard gezet. En meteen belangstelling van het aanwezige publiek. De regen stopte, de zon ging schijnen en het genieten kon beginnen. De consumptiemunten werden omgewisseld voor een drankje. De Rock ’n Roll klanken vanuit de feesttent waar uiteraard in Rock ‘n Roll outfit gedanst werd. Grote Amerikaanse auto’s zoevend door de straat, zien en gezien worden, dat is prachtig. Hopelijk komt er, met een nieuwe uitbater en organisator, in 2020 weer een rock ’n Roll weekend, komen we volgend jaar weer……

Organisatoren, bedankt voor de mooie rit en het Rock ’n Roll weekend.

Met vriendelijke groet,
John.

Geplaatst in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Verslag van een toertocht.

Zaterdag rit 13 juli

De uitgestelde toertocht welke vanwege het slechte weer was uitgesteld wordt nu gehouden op zaterdag 13 juli.

Meer info in het clubblad en via de e-mail.

Geplaatst in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag rit 13 juli

2 en 3 maart de jaarlijkse oldtimer bromfietsshow

2 en 3 maart organiseerde E.L.V.I.S. weer de jaarlijkse bromfietsshow, deze werd voor de tweede keer gehouden in café De Vriendschap, Wadway 22, te Spanbroek. In 2013 heeft de vereniging hier al eens een show gehouden welke toen erg gezellig was, dit was voor ons een reden om nog eens terug te keren. Ruim 700 mensen hebben de show bezocht.

Zoals ook andere jaren waren hier weer de paradepaartjes van eigenaren te zien. Voor veel liefhebbers weer een blik terug in de tijd, toen bromfietsen hét vervoermiddel waren. De tentoongestelde oldtimer bromfietsen hebben bij de bezoekers zeker weer de nodige herinneringen opgeleverd.

De show was ook bij het Noord Holland Dagblad opgevallen. De krant had een paginagroot artikel geplaatst, aangevuld met mooie foto’s gemaakt door Jan Jong Fotografie uit Alkmaar.

Geplaatst in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor 2 en 3 maart de jaarlijkse oldtimer bromfietsshow

Extra najaarsrit 10 oktober

Aangemoedigd door het (te verwachten) mooie weer en de goede vooruitzichten hebben Fred en Harry een rit uitgezet.

Verzamelen vanaf 10 uur en vertrek om 11 uur. Meer informatie zie de verzonden mail.

Geplaatst in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Extra najaarsrit 10 oktober

Avondrit 7 augustus

Dinsdagavond is er een avondrit, georganiseerd door Fred en Jan. Verzamelen vanaf 18:30 uur en vertrek om 19:00 uur bij Café De Buizerd in Noord-Scharwoude.
Zorg dat je verlichting in orde is. We zijn weer terug omstreeks 21:30 uur.

Geplaatst in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Avondrit 7 augustus

Oldtimer bromfietsshow 17 en 18 februari te Akersloot

Op zaterdag 17 en zondag 18 februari organiseerde E.L.V.I.S. weer de jaarlijkse oldtimer bromfietsshow. Voor de 2e keer werd hiervoor café De Vriendschap, Kerklaan 18, te Akersloot aangedaan. Bromfietsen uit vervlogen tijden in allerlei staat verkerend, van origineel tot in nieuwstaat gerestaureerd waren te bewonderen. Van echte “rijwielen met hulpmotor” uit de jaren 40 / 50 tot de “buikschuivers” uit de jaren 60 / 70.

Geplaatst in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Oldtimer bromfietsshow 17 en 18 februari te Akersloot

Oproep voor de bromfietsshow

Op 17 en 18 februari 2018 organiseert E.L.V.I.S. weer de jaarlijkse bromfietsshow. Deze keer in café De Vriendschap te Akersloot. Het betreft on- en gerestaureerde bromfietsen. Leden die hun bromfiets hier willen showen kunnen dat opgeven bij het bestuur. Op de ALV zal dit verzoek ook worden meegenomen.

Geplaatst in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Oproep voor de bromfietsshow

25 jarig jubileum een geslaagd weekend!

De vereniging heeft het 25 jarig jubileum gevierd op 9 en 10 september.

Zaterdag 9 september hebben we een mooie rit gemaakt en daarbij een bezoek gebracht aan het museum van de 20e eeuw in Hoorn. Het weer was bij de start minder, maar na een verlate start hebben we met droog weer de tocht kunnen rijden. In dit museum, wat is gevestigd in de voormalige gevangenis op het Oostereiland, is een mooie collectie te zien van allerlei materialen/ voorwerpen/ inrichtingen en meer uit de vorige eeuw. Voor iedereen herkenbaar zoals het toen was.

Zondag 10 september stond in het teken van een feestmiddag/ avond. Hiervoor hadden zich 145 man/ vrouw aangemeld. Vanaf half drie kwamen de eerste mensen al aan. Iedereen werd met koffie of thee verwelkomt. Aansluitend werd er naar eigen keuze een borrel of frisdrank aangeboden. Om vijf uur is er een uitgebreid warm en koud buffet geserveerd. Omstreeks zeven uur kwam er tot verrassing van velen een optreden van een Elvis imitator. De avond werd omstreeks negen uur ’s avond afgesloten. We kunnen terug kijken op een mooi en geslaagd weekend.

Geplaatst in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor 25 jarig jubileum een geslaagd weekend!

Toertocht en feestmiddag t.g.v. 25 jarig jubileum.

25 jarig jubileum feestweekend.

Ter gelegenheid van ons 25 jarig jubileum wordt het weekend van 9 en 10 september een toertocht en feestmiddag/ avond georganiseerd. Deelname is voor beide dagen kosteloos, wel is vooraf aanmelden verplicht! Zie ook het clubblad.
Zaterdag 9 september wordt er een toertocht voor de leden georganiseerd naar een mooie bezienswaardigheid, waar de vereniging vooraf moet aangeven hoeveel deelnemers er komen.
Zondag 10 september wordt er een feestmiddag/ avond georganiseerd voor leden en hun partner. Hierbij wordt een warm en koud buffet met drank aangeboden. Ook hiervoor gaan wij bestellen en willen weten hoeveel mensen er komen.

Aanmelden graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 27 augustus bij het bestuur.

LET OP, NIET AANGEMELD IS GEEN DEELNAME !

Geplaatst in Nieuws & actueel | Reacties uitgeschakeld voor Toertocht en feestmiddag t.g.v. 25 jarig jubileum.