Een E.L.V.I.S. lid in het nieuws

In het Noord Hollands Dagblad was afgelopen week een leuk artikel over ons lid Arnold geschreven. In het regionale deel van het Dagblad voor West-Friesland stond het verhaal breed op de middenpagina’s. Hierin vertelt Arnold hoe hij zijn brommer liefde heeft (her) ontdekt.

 Klik op de link om het leesbaar te maken: Artikel Noord Hollands Dagblad 11-03-2021

 

Dit is een artikel uit het Noord Hollands Dagblad van 11 maart 2021, met dank aan de redactie!

Geplaatst in Nieuws - actueel | Reacties uitgeschakeld voor Een E.L.V.I.S. lid in het nieuws

Familie met Vespa’s

In het blad Bromfiets, nummer 2 van 2021, is de bijgaande foto met tekst te vinden. Ons E.L.V.I.S. lid Dick had de foto naar de redactie gezonden. De brommer hobby wordt zo weer overgedragen aan de volgende generatie. Allen zijn lid van onze vereniging en bezitten ook andere brommers.

Geplaatst in Nieuws - actueel | Reacties uitgeschakeld voor Familie met Vespa’s

Een E.L.V.I.S. boek voor al onze leden.

Bij de verspreiding van het derde kwartaalblad, eind september, hebben al onze leden gelijktijdig een boek over onze E.L.V.I.S. vereniging ontvangen. Een mooi boek over de oprichting in 1992 van een club met uitsluitend Italiaanse brommers, welke enige jaren later is overgegaan in een vereniging voor alle soorten sportbrommers. De geschiedenis, diverse activiteiten en de groei van het ledental van de vereniging tot wat het nu is geworden. Een volwassen vereniging met meer dan 230 leden die allen een gemeenschappelijke hobby delen: De bromfiets!

Het boek bevat 108 bladzijden en is uitgevoerd in “Full Color”. De druk is verzorgt door Drukkerij SpringerUit, uit Schoorl.

 

Geplaatst in Nieuws - actueel | Reacties uitgeschakeld voor Een E.L.V.I.S. boek voor al onze leden.

De corona regels zijn versoepeld!

Meer galerijen | Reacties uitgeschakeld voor De corona regels zijn versoepeld!

Alle toerritten gestopt!

Alle toerritten zijn vanwege de regelgeving omtrent Corona tot nader order vervallen. Een vervelende maar helaas noodzakelijke maatregel. Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe!

Geplaatst in Nieuws - actueel | Reacties uitgeschakeld voor Alle toerritten gestopt!

Geen evenementen tot eind april!

In verband met het corona virus heeft het bestuur besloten om alle in de agenda geplaatste eigen – en deelname aan door derden – georganiseerde evenementen tot eind april af te lassen.

Geplaatst in Nieuws - actueel | Reacties uitgeschakeld voor Geen evenementen tot eind april!

Bromfietsshow 7 en 8 maart, in Oudorp.

Zaterdag 7 en zondag 8 maart 2020 stond voor de vereniging E.L.V.I.S. in het teken van de jaarlijkse bromfietsshow, deze werd gehouden in Zaal – Partycentrum Meereboer, in Oudorp (Alkmaar). De regionale dagbladen (Noord-Hollands Dagblad en Alkmaars Weekblad) hadden vooraf leuke artikelen geschreven, hierdoor mochten we zelfs lezers uit de regio Waterland en Kennemerland verwelkomen.

Alle bezoekers werden getrakteerd op een consumptiebon wat erg goed werd ontvangen, tussendoor werden meerdere keren hapjes voor de bezoekers uitgedeeld. Door de herkenning van de geshowde oldtimers kwamen er weer veel leuke verhalen van bezoekers ter sprake. Vanzelf kon niet elke bezoeker zijn “vroegere” brommer terugvinden. Door de grote opkomst van bezoekers waren het twee gezellige dagen voor zowel bezoekers, maar ook voor de organisatie van de E.L.V.I.S. vereniging.

 

Geplaatst in Nieuws - actueel | Reacties uitgeschakeld voor Bromfietsshow 7 en 8 maart, in Oudorp.

Kouwe Klauwe Tocht, 1 maart.

De eerste dag van maart stond voor de vereniging in het teken van de eerste rit van dit jaar, de Klauwe Tocht. Maart roerde echt zijn staart! Onderweg naar het verzamelpunt werden meerdere leden verrast door een korte, maar flinke hagelbui. De koffie zorgde bij aankomst bij het verzamelpunt voor een lekkere opwarming. Na het vertrek werden we geconfronteerd met enkele kleine regenbuitjes, maar ook een stevige tegenwind waar enkele brommers flinke moeite mee hadden. En koud was het ook! Een toertocht van zo’n 65 kilometer met halverwege een mooi punt voor een lunch en om even lekker door te warmen. Na het einde van het tweede deel van de tocht wachtte ons een heerlijke kop warme snert. Een geslaagde en mooie rit van de start van een nieuw seizoen!

Geplaatst in Nieuws - actueel | Reacties uitgeschakeld voor Kouwe Klauwe Tocht, 1 maart.

Nieuwjaars receptie 18 januari.

Zaterdag 18 januari hebben we als vereniging weer de nieuwjaarsreceptie gehouden. Zo’n 75 leden konden we – al dan niet met hun partner – verwelkomen op de nieuwe locatie, een mooie opkomst dus! Het was een avond waarbij eenieder weer even lekker bij kon kletsen onder het genot van een hapje en drankje. Tevens werd de oplossing van de kerstpuzzel bekend gemaakt en werden hierbij beschikbare prijzen voor de goede oplossingen overhandigd. Een mooie en gezellige start voor een nieuw brommerjaar!

Geplaatst in Nieuws - actueel | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaars receptie 18 januari.

Praatavond 15 november.

Vrijdagavond 15 november hadden we weer de jaarlijkse praatavond. De avond werd door veel leden bezocht. Elk jaar wordt een gastspreker uitgenodigd met een onderwerp wat brommer gerelateerd is. In de loop der jaren zijn al veel onderwerpen behandeld en besproken. Deze keer ging het, evenals het vorige jaar, over de brandstof voor onze tweewielers. Was in 2018 de leverancier van Ecomaxx uitgenodigd, en werd er uitleg gegeven over deze brandstof. Dit jaar waren Sjoerd en Chris, van Future2green de leveranciers van Triboron uitgenodigd. We kunnen als alternatief voor de traditionele mengsmeringsolie ook Triboron toepassen. Maar wat is Triboron, wat zijn de specificaties, hoe, en met welke benzine te gebruiken? Sjoerd en Chris hebben op alle vragen een antwoord kunnen geven. We kunnen terugkijken op een informatieve en gezellige avond.

Geplaatst in Nieuws - actueel | Reacties uitgeschakeld voor Praatavond 15 november.